Binnen in mij was het er al lange tijd. Andere mensen blij willen maken, door een clown te zijn. Iemand vroeg mij een keer; Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

‘Dan reis ik met mijn clownsneus op het hele land door!’

Wie ik ben

Ik ben Frederieke Scheer geboren in 1965 en getogen in het bosrijke, Gelderse Oosterbeek. Samen met mijn echtgenoot, drie honden en twee katten woon ik sinds 2008 in het pittoreske plaatsje Borssele, gelegen in de mooie provincie Zeeland.

Hoe mijn carrière begon

Altijd was ik in de weer met dieren, de keuze voor een opleiding was snel gemaakt. Met heel veel liefde heb ik tien jaar lang in de dierverzorging gewerkt!
Tóch kwam er een ommezwaai. Na het volgen van een secretaresseopleiding, kwam ik op een groot kantoor te werken. Ik had het er enorm naar mijn zin, maar er knaagde wat aan mij. Ik begon mezelf af te vragen: Wil ik dit nog wel doen tot mij 67e jaar?

Het was al snel duidelijk. Mijn antwoord: NEE

De ommezwaai van Frederieke

Na een zoektocht (voor mezelf) kwam ik ’toevallig’ in contact met de theaterschool in Arnhem, waar ik een theatercursus volgde. Toen wist ik het. Ik wilde veel meer toneel spelen, want optreden gaf mij zo’n kick. Voor een volle zaal staan en dan applaus krijgen, dat wil toch iedereen? Van het één kwam het ander. Ik wilde overal van proeven. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de 2-jarige spelopleiding ‘de Ambitie’ in Middelburg. Daar heb ik echt geleerd wat theater is, maar vooral ook dat het hard werken is!

De clown Frederieke

Natuurlijk heb ik ook van de clownerie geproefd. Na het volgen van een aantal workshops kwam ik erachter; de clown zit gewoon in mij. Hoe mooi is dat?

‘Ik mag gewoon zijn wie ik ben!’

Het mooie van de clownerie is dat er geen vierde wand is. Dat wil zeggen; een clown heeft interactie met haar publiek, de zogenaamde vierde wand valt weg.
Een clown speelt met haar hart en niet met haar hoofd.

Precies op mijn lijf geschreven

Dat ik vanuit mijn passie als Frederieke Clownerie ben gestart, had ik nooit durven dromen.
Soms komen er dingen op je pad die je gelijk moet aangrijpen!

Zodra ik mijn clownsneus opzet wordt de wereld anders. Ik zie de wereld door de ogen van een kind. Onbevangen en vrij, zonder keurslijf. Ik sla mijn vleugels uit en vlieg zo de wijde wereld in. Ik voel kriebels in mijn buik en mijn hart maakt een sprongetje.

Wat ik doe, voel en zie als Contact Clown

NOG AANPASSEN
NOG AANPASSEN
NOG AANPASSEN
Previous
Next

Als Contact clown op pad

Elke afspraak is uniek. Ik word er enorm blij van om op pad te gaan als Frederieke Clownerie. De Contact Clown die er is voor alle leeftijden. Met mijn clownsjurk aan, een hartje op mijn neus, een strik in het haar, de clowns koffer in de ene hand, ballon figuren in de andere hand en dan…

“Lachen is toveren, warmte veroveren
Dus wees maar fijn vaak opgetogen
Want door al die lachjes, glim je zachtjes
Met kleur op je wangen en zon in je ogen!”

Tijd voor vermaak

Op plaats van bestemming, is het elke keer weer een feestje. Zo gebeurt het, dat ik bij aankomst op locatie al een hele horde kinderen achter mij aan heb lopen. Een andere bijzondere ervaring is dat een lieve, oude dame zich vast moet hoeden aan de trapleuning, omdat ze niet meer bijkomt van het lachen als ze mij ziet.
Of iemand die mij haar diepste geheimen vertelt, ze heeft op haar 84e verkering. Zelfs als ik in de auto zit in mijn clownstenue, zie ik om mij heen verbaasde, maar vrolijke gezichten verschijnen.

Werken vanuit mijn hart als Frederieke Clownerie

Het is fantastisch om op hele bijzondere plekken te komen tijdens mijn werk. Om van iemand te horen dat ze clowns eng vindt, maar mij niet. Het is bijzonder te ervaren om in korte tijd heel dicht bij iemand te komen, zonder de persoon daadwerkelijk te kennen. Een glimlach te ontvangen, waarvan je het nooit had verwacht.
Het gaat helemaal niet om groot, groter, grootst. Het is gewoon fijn om aandacht te krijgen. Er gewoon te zijn voor iemand. Werken doe ik vanuit mijn hart. Mijzelf zijn en lekker lol maken.

“Het is Harverwarmend”

De beleving met een Contact Clown

Iemand heeft me een de vraag gesteld; Ben je met die neus geboren?

Zodra ik in mijn clownsjurkje tevoorschijn kom, is er gelijk contact met zowel ouderen, jongeren als kinderen.
Het is echt een beleving voor alle leeftijden. Dat blijkt wel als iemand me vertelt dat ze clowns helemaal niets vindt, terwijl ze toch stiekem mee zit te lachen. Of dat ik juist een mooie blik krijg van iemand, die niet van clowns houdt. Kén jij of ben jij iemand die.

  • Nodig toe is aan aandacht
  • In het zonnetje gezet mag worden
  • Een beetje eenzaam is
  • Een momentje lol wil beleven
  • Een keer ‘een’ feestje wil vieren

Wil je mijn nieuws en blog ontvangen?
Vul dan je naam en emailadres in

© Copyright 2019 Frederieke Clownerie